Mugurel Stan

 


Consider că natura preocupărilor sale este definitorie pentru om. În importanța pe care o dă lucrurilor, aplecarea către unele, indiferența pentru altele, stă secretul fericirii sau nefericirii sale. Lipsa perspectivei detașate asupra acestora îi poate sufoca viața. Frumusețea lăuntrică a unui om este dată de gândurile pe care le poartă în fiecare moment cu el. Acestea i se reflectă ca o haină luminoasă sau dimpotrivă pe chip!

 

Lavinia Stan


Îmi amintesc perfect primul zbor către Frankfurt de unde aveam să luăm o mașină către Heidelberg; acolo avea loc prima sesiune: Fundamentals. Era o dimineață de februarie, cu minus 20 de grade. Avionul, după dejivrare, s-a ridicat peste un București alb și înghețat bocnă. Aveam sufletul ghem, lăsam acasă toți copiii, lucru pe care nu l-am făcut niciodată cu plăcere, mai ales după o viață pe care o dedicasem creșterii și educației lor. Simțeam că plec într-o aventură, simțeam că ceva mare se deschide în fața mea, dar nu aveam idee ce! Aveam să descopăr coachingul, această meserie extraordinară care te așază la linia de start, cu corpul, cu mintea, cu visele, cu voința, cu cea mai bună varianta a ta, spre ceva ce îți dorești adânc și sub împlinirea căruia stă toată bucuria vieții! Am plecat în această nouă descoperire alături de soțul meu, persoana cu care mă mai aliniasem o dată la start, cu mulți ani în urmă, la startul propriei noastre vieți.

 

Mirela Șerban

 


Mă așezasem în mijlocul camerei cu scaunul. Decisesem să-mi rezolv problema definitiv. Îmi simțeam corpul rece și inima îmi bătea ca o tobă în cap.  Aveam 10 ani când îmi furase păpușa, unica păpușă pentru care ajunsesem în spital, doar să o am. Acum stăteam cu scaunul în mijlocul camerei, simțind pe umeri emoția grea a celor 40 de ani trecuți și a celor 40 de ani ce aveau să vină, și mai greu de dus dacă nu rezolvam asta. M-am ridicat în picioare. Puterea coachingului s-a exprimat, fiindu-mi limpede cine am devenit în acel moment și ce a crescut în viața mea în acea zi.

Am intrat în BLP încă de la nașterea lui. În BLP1. Am înțeles repede că, de fapt, fiecare luăm un bilet de avion în viață și nu primim călătoria așa cum credem, ci primim mii de bucățele împrăștiate pe care avem nevoie să le punem cap la cap, să punem combustibil și abia apoi putem începe călătoria către ceea ce este cu adevărat important pentru noi și cei pe care îi iubim. Am simțit că este cu oameni, pentru oameni. Că este o comunitate de oameni care sunt legați de același obiectiv, să aibă impact și să schimbe propriile vieți și viețile oamenilor de lângă ei. Am privit la mine si la teoriile mele. Si le-am pus la încercare toată viața și ... Am decis să rămân în această comunitate, să devin coach, să servesc cu generozitate și smerenie acestui lucru, de a aduce tot ce am, stiu și sunt în viețile oamenilor. M-am uitat la fiecare teorie si la fiecare acțiune/faptă și, când am găsit cel mai mic adevăr, am pornit imediat spre oameni, am devenit coach și cu voi vreau să sărbatoresc această victorie. Astăzi sărbătoresc călătoria. Restul este un proces natural. 

Povestea merge mai departe.

Mirela

 

Rostul vieții descoperit în BLP

„Eu sunt sămânța ce trezește răsăritul proiectelor tale”

Igor Prodan


Este minunat momentul în care ne trezim... Cu privirea clară, cu toată înțelepciunea, dragostea și compasiunea de care suntem în stare, putem privi detașat evenimentele care ne guvernează viața de zi cu zi. Iar viața merită trăită doar în această stare de trezvie, departe de himerele lumii acesteia. Această stare ne aliniază, deopotrivă trup și suflet, în cea mai autentică variantă a eului nostru.