A fost Big Life Coaching Bowl – ediția 16 Martie 2023


Big Life Coaching School este un program de elită, marca Mugurel și Lavinia Stan, conceput pentru formarea viitorilor Coaches. Programa este structurată de așa natură încât absolvenții ei pleacă cu instrumente clare, care funcționează atât de bine încât aceștia pot începe să practice imediat.

Big Life Coaching Bowl reprezintă modalitatea de exercițiu a coach-ului, mai exact sesiuni de 2 ore în care BLP Coaches se întâlnesc, schimbă experiențe și se antrenează. De obicei, Mugurel vine cu o mică introducere teoretică. Apoi, toți coaches povestesc despre sesiunile 1:1 pe care le-au avut în ultima vreme, se bucură să descopere cum și cea mai mică schimbare în fizionomia clientului este un dar al momentului și un ajutor pentru a descâlci, pentru a clarifica topicul. Vorbesc despre cum pot lucra astfel încât să crească neuroplasticitatea clienților și să îi ajute să se elibereze de structuri rigide, sabotori, constructe mentale ori reprimări emoționale care îi blochează.

Însă, mai mult decât atât, schimbă perspective și oferă claritate, curaj, putere unui invitat sau aceluia din grup care se dezbracă pentru moment de haina de coach și devine client.

Joi seara a fost un astfel de caz. Un coach complet, complex, înzestrat cu gândire logică și emoție vie a pus pe masă un topic. A pus pe masă o parte importantă din viața sa, referitoare la poziția de conducere pe care o deține. Inițial, a spus că mai are nevoie de vreo douăsprezece ore în plus pentru a-și bifa cu succes toate task-urile. De fapt, căuta o perspectivă de curaj. Rând pe rând, ceilalți coaches au plimbat cu măiestrie agenda serii, în stiluri personale de coaching. Stiluri care au ghidat sesiunea prin perspective deschise, printr-o optică limpede care l-a invitat pe cel de pe scaunul clientului să-și exploreze multiplele valențe personale și profesionale. S-au născut astfel exerciții de coaching, s-au pus peste 50 de întrebări deschise care au adus claritate și acțiune. Nu numai din perspectiva clientului, ci și din perspectiva înaltă, cea văzută de sus, de la Dumnezeu.

Darul serii, magia momentului, a avut loc atunci când Mugurel Stan l-a ajutat pe coach-ul devenit client, printr-un exercițiu de MASTER COACHING, să dea aripi visului său. Căci despre vis era vorba mai mult decât despre orice sarcină sau poziție profesională. Iar ceea ce a urmat a fost cu și despre emoție, recunoaștere, onorarea principiilor de viață și curajul nebun pe care oamenii îl descoperă când îmbracă perspectiva de putere. Lumina apărută pe fața clientului, ancora pe care și-a luat-o din sesiune la invitația lui Mugurel și bucuria cu care își va trăi acel vis, toate acestea sunt nestematele care curg firesc într-o sesiune reușita de coaching. Astfel, sabotorii sunt gestionați și înlăturați, iar viața devine cea trăită în potențial maxim.

Povestea merge mai departe!

No comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *