Lumea nu va mai fi niciodată cum a fost | Big Life Trends


Ne-am strâns 70 de oameni cu o dinamică mare, cu visuri mari, cariere reușite și proiecte în desfășurare și am simțit, în întâlnirea BLP Trends de marți seara, cum viteza cu care se schimbă lumea este năucitoare.
Perspectivele noii democratizări a Inteligenței Artificiale, prezentate de cei 3 Key Speakers, ne-au arătat că jocul e serios și e nevoie de noi să fim în teren printre oameni. A devenit evident că vorbim de marea resetare a paradigmei sociale și despre noile triburi umane.

„Oamenii nu mai știu cine sunt, însă atunci când se reunesc în grupuri valoroase, își redefinesc acest cine sunt, se reconectează prin autenticitate și generozitate cu alți oameni. Asta este ceea ce facem noi, aici, în Big Life Project. Prin oamenii din această comunitate am ales să dăm provocării actuale legate de Inteligența Artificială noi paradigme pentru a ne redescoperi valorile, credințele și convingerile. Toate acestea vor face comunitățile umane să fie din ce în ce mai prezente, mai importante”, a deschis seara Mugurel Stan.

Co-fondatorul Big Life Project ne-a încurajat autentic, de la inimă la inimă, să ne găsim tribul, comunitatea, oamenii de valoare cu care rezonăm în autenticitate.

Ne așteaptă două valuri mari de schimbări în societate, anunță Adrian Dragomir, fondator Termene.ro

Primul val se petrece într-o mare tăcere, aceea în care firmele High Tech înțeleg noua lume. Acestea sunt cele care astăzi deja s-au pus pe treabă: dezvoltă, testează, implementează, își reconstruiesc procesele în liniște și vor eficientiza, pragmatic vorbind, pentru a crește performanța accelerat.
Al doilea val este cel format din restul companiilor – care cred că nu au nevoie de Inteligența Artificială. Total fals, iar aici vor fi probleme. Toți avem nevoie de AI.”

Invitații noștri preconizează 1 an pentru primul val, respectiv 2 ani pentru valul doi. Concluzia este că afacerile care nu au stat pe gânduri, care au prins primul val, vor atinge recorduri în România, iar rețelele sociale se vor reașeza, se vor organiza mai mult în direcția noilor triburi umane și a comunităților dedicate.
Ascultăm sala, vocile, schimbăm idei cu colegul de scaun. E freamăt. De ce avem nevoie să fim parte dintr-o comunitate cu interese comune nouă? Pentru că paradigma umană se schimbă și simplu gest de a ieși din casă devine o provocare din ce în ce mai mare, vedem acest lucru zilnic. Atât noi, cât și copiii noștri. Poate mai ales copiii noștri.

Viorel Spînu, al doilea invitat al serii, a generat cu ajutorul Inteligenței Artificiale 100 de soluții posibile și extrem de creative în mai puțin de 43 de minute demonstrându-ne live cât de aproape suntem de toate aceste posibilități.

„Lumea se schimbă de când e lumea. E normal. Tocmai de asta avem nevoie să ne bucurăm, să fim entuziasmați și să rămânem curioși la lumea nouă. E nevoie să rămânem împreună.”

Care este curiozitatea noastră pe final?

Cum va arăta lumea nouă? Da, suntem curioși, însă oare lumea noastră, a fiecăruia dintre noi, cum va fi? Și mai ales, cine vom fi noi acolo? Rămânem aproape de mediul BLP și creștem oameni, organizații și comunități. O nouă grupă BLP începe în aprilie, iar primele locuri s-au ocupat chiar în această seară. Oamenii prezenți au înțeles repede că lumea are nevoie de noi. Este necesar să fim bine în viețile noastre tocmai pentru că restul este schimbare, este în schimbare. Ea face parte din evoluția noastră ca ființe umane, spirituale și e normal să fie așa.
New Waves – grupa BLP 16 – a început. Suntem aici și închidem lista în curând. Suntem pe val și povestea merge mai departe pentru membrii BLP! Poate va merge și pentru tine!

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *